Client
CleanSlate New Bedford
surface area
5,100
ft²
Origin
New Bedford, MA
project Type
Community
date
2022

Phased construction and expansion into an addition transformed CleanSlate's New Bedford clinic into a comforting, functional treatment center.

Ebbrell Architecture + Design worked with repeat client CleanSlate on the phased expansion of their New Bedford facility.  The expansion allowed for more treatment rooms, a well-lit reception and waiting area and visual access to the “loop” layout for providers.

  • Enhanced the layout to meet the client’s patient flow and emphasize easy wayfinding with the well laid-out plan
  • Added new functions to the space to support the client’s specific programmatic needs with a new phlebotomy lab, provider offices and staff space
  • Aligned the look and feel of the space with the client’s clean and comforting palette of warm neutrals and natural wood tones, along with maximizing natural light, to reinforce the therapeutic nature of the space
  • Ensured light levels were comforting for both clients and providers

Projects you may like